Farkkurusetteja korvakoruiksi

Taiteilusta pari ajatusta


Jostain nämä taiteiluasiat pilkistää ja kumpuilee. Kummastuttaa edelleen kuinka ideoita pursuaa ja samalla se hieman sekoittaa jo aiottuja tekemisiä. Valinnan vaikeus ja yhden asian tekeminen kerrallaan on haaste itselleni. Usein minulla onkin projekteja meneillään eri vaiheissa. Osa jää myös vaiheeseen. Jotkin kokeilut kuitenkin saattavat päätyä jatkoon pitkänkin ajan jälkeen. Joistain päähänpinttymistä on vaikea luopua, vaikka ovat selvästi haastavia toteuttaa. Monta klikkikohtaa vastaan tulee ja monta pähkäilyä saa ratkottavaksi tämäkin sekateknikko Miiris. Vallan hupaisaa tämän aamun vinkkelistä katsottuna.
Totean, että niin antoisaa tämä kuitenkin on. Olen onnellinen siitä, että minulla on tilaa ajatella ja toimia. Toisessa luokkahuoneessa ovat leviteltynä kasviväreillä tekemäni painoasiat. Avoin luokkatila jatkuu toiseen huoneeseen jossa farkulaatikot ovat leviteltynä omaksi työpisteekseen. PolkuSingeri yhdellä seinustalla odottaa ompelijaansa. Sohvapöydän äärellä tietokone ottaa vastaan uusia kuvia ja tekstejä. Luonto on ympärillä ja saan kulkea ajatuksiani auki pitkin metsän reunaa. Hyvä näin.


Farkkuaika

Nappasinpa sitten farkkupalat esille kutomon perukoilta. Olen muhitellut mielessäni tekeväni lisää korvarusetteja keväälle ja kesälle. Otin esiin myös saamiani nappivarastoja. Yhdessä niistä alkaa syntymään ainakin pareja korvakoruiksi.

Farkku materiaalina on monikäyttöistä. Etsin erilaisia farkkuja ja pilkon ja ratkon ne paloiksi. Ohuemmat farkkukankaat tai farkun tapaiset kankaat taipuvat melko hyvin pikku rusetteihin. Rusetti on aivan erilainen paitakankaasta kuin farkuista tehtynä. Olen kehitellyt oman tavan valmistaa rusettiaihion. Helpommallakin sen saisi kasaan, mutta haluan tehdä ompeleita liimailujen ja pelkkien taitosten sijaan. Siinä on oma viehätyksensä. 

Nyt tuntuu olevan aika farkun työstämiselle. Teen eri sävyisiä ja eri kokoisia rusetteja odottamaan jatkoa. Osa päätyy myös kaulakoruiksi ja muihin somisteisiin.




Rihmarulla ja pari farkkurusettia 






Valmiit korvarusetit reuse kankaista

Pohdin vielä korujen valmistuttua vaihtoehtoja.
  • Lisätäkö napit rusettien päälle?
  • Jätänkö rusetit ilman nappeja?
  • Teenkö vain yhtä kokoa?
  • Teenkö kokovaihtoehtoja?
  • Laitanko lukkoihin stopperit?
  • Kumpi parempi, kirurginteräs vaiko silikoni stopperiksi?
Monta kysymystä herää. Toivoisinkin mielipiteitä lukijoilta. Olisihan se mahtavaa saada vinkkejä ja näkemyksiä asiaan. Oma katselukulma tahtoo kuitenkin ideoista riippumatta jumiutua siihen totuttuun ja kaavamaiseen. Apua siis kaipaisin ja ilolla vastaan ottaisin.

Tässä vielä muutamia kuvia valmistuneista korvakoruista. laitan kuvia kotisivuille sitä mukaa, kun lisää valmistuu. Minulta voi myös kysellä lisää. Ovat myös kotisivuillani katsottavissa http://www.miiris.fi
Sivuilla on myös kattava kuvatarjonta tuotoksiini. Kiva, jos piipahdat retkeilemässä sivuillani.




Hauska pieni korvarusetti somistuu isolla napilla. 




Pullea nappi antaa lisää kuohkeutta. 


Rusetti itsessään on soma ja simppeli. 

Ihan olen innoissani helisytellyt nappirasioita ja kertyneitä nappipussukoita. Olen valinnut erilaisia nappipareja korvarusetteihin. Nappien läpikahlailu on koukuttavaa. Se vie ajatukset aarteenetsintään ja seikkailulle. Tämä on mukavaa. Aina joku nappi näyttää kivalle ja voi päätyä myös korviksen somisteeksi.

Napit ovat lahjoituksia tutuilta, jotka tietävät Reuse materiaalien käytöstäni. Olen kiitollinen, kun saan hyödynnettäväksi toiselle tarpeetonta. Auttaa työtäni paljon, kun saan kerättyä ja kertynyttä materiaalia kotiini. Tosin en kaikkea tietenkään haali. Napit ja farkku, puuvillakankaat ja jotain muuta pientä kyselen välillä.

Näistä on mukava sommitella uusia korupareja. 
Tulitikkurasia on kiva nappijemma.


Väliin tulee kuvailtua myös työvälineet. Tykkään sommitella erilaisia tunnelmia. Sävyttelen kuvia ja välillä lisäilen tekstiäkin.

Kuvassa alhaalla yhdistetty työvälineitä ja rusetit matkalla koukutukseen.





Kommentit

Suositut tekstit