Näyttely NaturaColorum

 Vuosi vierähtänyt edellisestä näyttelystä. Silloin kaverini(Kipinätaide) kanssa rakensimme yhteisen reusehenkisen kokonaisuuden Suonenjoelle. Luonto puhutti ja puhuttaa edelleen.


Seinäkollaasi joulukuulle

Perjantaina avautuu pieni seinäkollaasini kahvila Väkkärän tilassa Heinävedellä. Kahvittelijoille ja ruokailijoille on joulukuun ajaksi katseltavaa kasvivärein kuvitettuna. Mukana on myös lasten kanssa tehtyä taidetta. 


Luontoyhteys taidetyöskentelyssä

Natura Colorum -näyttelyn teokset ovat rakentuneet luontoyhteydessä. Tämä tarkoittaa kokonaisuutta, jossa luonnontarkkailu, värienetsintä ja taidetyöskentely yhdistyvät. Luonnosta etsitty ja tehty väri on enemmän kuin pelkkä väri. Se saa syvemmän intensiivisen merkityksen, elävä väri.

Väriaineista monet saan luonnosta keräämällä ja valmistamalla kuhunkin käyttötarkoitukseen sopiviksi. Kasvimuste ja kasvipigmentti ovat nimityksiä väreille/väriaineille. Muutamat väriaineet tulevat valmiina muualta, kuten indigo, kokenilli ja krappi. 

Minua kuitenkin kiinnostavat Pohjolan sävyt ja paikalliset mahdollisuudet väreissä. Koetankin etsiä erilaisia väriaineksia lähiluonnosta. Olen hakenut myös apurahaa värinetsintään ja -kokeiluihin. Kokemuksista on aikeissa tehdä julkaisu.


Yhteistyössä paikallisen digipainon kanssa syntyi postikortteja, jotka kuuluvat osaksi näyttelyä. Ovat ostettavissa kahvila Väkkärältä tai minulta suoraan www.miiris.fi

Tervemenoa kurkkaamaan teoksia ajan vaatimalla varovaisuudella.🤗


Kommentit

Suositut tekstit