Purkkivärjäyksiä availlen

Hujahtaa aika huomaamatta, kun on oikein tekemisissään. 
Monta asiaa on tuloillaan, tapahtumassa ja tapahtunutkin. Yksi niistä on tietysti purkkivärjäys. Maltoin odottaa kuukauden purkkien tekeytymistä. Huh! 
Otin eilen sipulinkuoret ja tänä aamuna ruusu-pioni kokeilun purkista ulos. Purkeissa oli siis puuvillakankaan palat ja hippu lankaakin toisessa kasviaineksien kanssa sopuisasti muhimassa. Punasipulin värjäämä kangas on batiikkikuvioinen. Sen kieputin tiukalle kierteelle ja laitoin purkkiin. Ruusukangas oli "sullottuna" purkissa ja syntyi hieman kuvioita. Sipuli tarttui kivasti ja ruusu hempeili hellän vaaleasti. Molemmat kankaat olivat purettamattomia. En halua lisätä muita aineita sekaan. Teen tarkoituksella testejä hellävaraisemmilla konsteilla. Testaan värin tarttumista kankaille luonnon puretteita hyödyntäen. Seuraavat kokeilut pääsevät alkuun pian. Etsin mahdollisia tummempia sävyjä. Kyllä, niitä on tulossa.😊



Sipulikangas on putkahtanut purkista ulos. Kuukausi purkissa ja tällainen on väri.

Hauska batiikkikuvio näkyy kierteissä syntyneen. Alakuvassa vielä paremmin näkyvissä.




Ruusun vuoro esittäytyä




Uudelleensyntyneenä, uudessa värissään, vanha lakanapala.

Kuivumassa tuulessa ruusuinen.
Kankaat silitän ja varastoin odottamaan jatkoa. Pikku hiljaa kangaspalavarastoni täydentyy ja saan hyödyntää niitä tuleviin taideteoksiini. 




Kommentit

Suositut tekstit