Sokerimaalausta

Tovin sain ajatusta muhitella. Nyt sen sitten testiryhmässä toteutimme ;) Likeiset saavat/joutuvat välillä kokeilemaan uusia kikkoja ja menetelmiä.

Ensin testasimme sokerimaalausta. Lämmitin 2:1 sokeri-vesiliemen. Sokerin piti liueta veteen. Loppu liemi on tälläkin hetkellä jääkaapissa purkissa. Säilyvyydestä en tiedä, mutta ainakin muutaman päivän on säilynyt.

Tein pieniä kokeiluarkkeja akvarelli- ja piirustuspapereista. Teippasin arkit vahakankaalla suojatulle pöydälle. Lisäksi tarvittiin sokeriliemiastia, vesiastia, pensseleitä ja vesivärit.
Sokeriliemi leviteltiin leveähköllä pensselillä reiluin vedoin arkille. Sitten päälle pilkuteltiin vesiväriä teräväkärkisellä siveltimellä. Kokeilin myös suoria vetoja. Työt sai kuivua kauan, ainakin seuraavaan päivään. Saatoin ottaa aiemminkin hipat työn pinnasta...ja sormet tarttuivat työhön kiinni. Jokseenkin sitkeän sokerista taiteiluainetta tuo sokeriliemi on. Hauskaa ja koukuttavaa työstäminen oli, koska päädyin vielä uudelleen paperien äärelle kokeiluja tekemään :)

Nuorin testaaja on reilut kolme vuotta. Hän loihti myös kauniita sokerikukkasia. Näistähän voisi jalostua ystävänpäivän korttiainesta.

Väri alkaa leviämään sokerissa huurteen näköisiksi.


Nuorimman sokerikuviointia :)


Lähikuva kellertävästä kukka-arkista

Kukkakokeilu varsilla

Reunoilla kiiltää vielä märkä sokeriliemi.

Kommentit

Suositut tekstit