Nokimaalausta nuotiolla

 Marraskuun puolella toteutimme lasten ja aikuisten kanssa yhdessä ulkotaiteilua. Nokimaalaus nuotiolla oli oikein virkistävää vaihtelua pihaulkoiluun.

Aiemmin olin kiinnittänyt akvarellipaperit kartonkipohjille teipillä nuotiomaalausta varten. Lasten kanssa haimme sytykepuita ja valmistelimme nuotiota. Aikuisia oli muitakin läsnä, jotta innokkaat nokimaalarit saisivat oman rauhansa toteutuksiin. Pilkoin oksasaksilla pajukepit jokaiselle. Nuotiossa sitten poltimme kepinpäät mustiksi. Poltetut kepit piti tai paremminkin sai sitten sammuttaa lumeen. 




Sammutettu keppi toimi hiilivärinä, kuten piirustushiili. Ajatuksena oli tehdä omat puumerkit tai kuviot. Syntyi upeita erilaisia merkkejä ja kuvioita seitsemältä taiteilijalta. Nuotiolla paistettiin myös makkaraa ja rummuteltiin. 




Viimeistelin työt mustilla kartonkikehyksillä. Teosten pintaan sumutin hieman hajutonta lakkaa. Teosten nokiväri irtoaa helposti, kuten pastelliväreillä tehdessä. Kuvat voi suojata myös lasikehyksiin.



Teokset matkasivat vielä joulukuiseen NaturaColorum -taidenäyttelyyni osaksi kokonaisuutta, jossa luonto on läsnä värein ja kuvin. 




Mieleen jäi kiva touhupäivä. Ajatuksiin jäi kytemään myös jatkoa. Voisipa lasten ja aikuisten kanssa tehdä erilaisiakin tuokioita ja koota niistä ihan oman näyttelynsä. Mahdollisuuksia on monia ja tekijöitä myös. 😊

Linkki koosteeseen Nokimaalausta nuotiolla; https://youtu.be/E7bIWACMMas


Huomioita: Makkarathan voisi paistaa nuotiolla ensin ja käyttää samat kepit puumerkkien tekoon. Valmiin nokikärkiksen kepin voisi katkaista lyhemmäksi piirtämisen helpottamiseksi.  Hiilikeppi voi olla kuuma heti sammuttamisenkin jälkeen. Aikuisten mukanaolo on välttämätöntä, kun tulien kanssa ollaan tekemisissä. 

Olisipa kiva nähdä muidenkin nokimaalauksia!

Kommentit

Suositut tekstit